Ga naar hoofdmenu Volgende webpagina Vorige webpagina


Veilig samen leven

Veiligheid en jij?

SafeCity BV is een dochtermaatschappij van Public Safety Innovation BV. We richten ons op belangrijkste schakel voor een veilige samenleving, namelijk de mensen die daarvan deel uitmaken. Bewust wording dat een veilige samenleving afhangt van ieders bijdrage en dat daarvoor een actieve houding en daadkracht voor nodig is. Dat kan met de diverse talenten die we hebben. Denk na en kijk hoe jij je handen uit de mouwen kunt steken voor een prettige veilige samenleving!
We zoeken en initiëren allerlei innovatieve projecten om actief te worden in veiligheid. Heb je een goed idee? Wij kunnen je mogelijk helpen met ons netwerk.

Safe City, Happy Citizens
Melden van incidenten aan de politie met de SafeCity App


Zo begon het

Jan Otten

In 2008 bouwde we een App. De SafeCity App won de Social Innovation Award in 2010. Deze app was de eerste livestreaming video app ter wereld waarmee je incidenten kon filmen met je mobiel en dat live te zien was op een website door andere gebruikers, beveiligingsdiensten, meldkamers o.a. van politie. Helaas was deze app te vroeg op de markt, er waren alleen 3G netwerken, veel mensen hadden geen smartphone en kleine datalimieten. Later kwamen andere apps zoals Periscope en Eyewitness die met veel geld gepromoot werden. De ervaring met deze app en de vele spreekbeurten over high impact crime daarna hebben ons veel geleerd. Daaruit is het initiatief ontstaan voor de vergelijkingssite / benchmark / NEN normering voor betrouwbaarheid van apps en IOT apparaten: betrouwbaar.online.